Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.bregovi.si

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.bregovi.si (v nadaljevanju: Splošni pogoji poslovanja) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPO-1), Zakonom o omejevanju porabe alkohola (ZOPA) ter drugo področno zakonodajo.

Predlagamo vam, da pred uporabo spletne trgovine www.bregovi.si pazljivo preberete te Splošne pogoje poslovanja, saj z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate ali če ste mlajši od 18 let, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

1. PODATKI O PONUDNIKU

S spletno trgovino www.bregovi.si upravlja:
– Valter BRATAŠEVEC, Male Žablje 33A, 5263 Dobravlje
– Davčna št.: 46823310
– Ponudnik ni zavezanec za plačilo DDV
– IBAN: SI56 6400 0902 0146 605 , račun odprt pri Hranilnica Vipava d.d.
– Swift Code (BIC): HKVISI22XXX

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabnikom vselej zagotovil naslednje informacije:
• identiteto ponudnika (ime in sedež),
• kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga,
• dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
• pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
• cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene, pri čemer mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe in pogoje odstopa od pogodbe.

3. UPORABA SPLETNE TRGOVINE

Kupec odgovarja za podatke, dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi, do katerih bi prišlo zaradi napačnih podatkov, posredovanih s strani kupca, zato je kupec dolžan ob naročilu posredovati točne in resnične podatke. Prepovedana je kakršnakoli zloraba tujih osebnih podatkov.
V primeru, da kupec izbere dostavo na drug naslov ali k drugemu prejemniku, je kupec dolžan zagotoviti, da bo pošiljko prevzela polnoletna oseba, za kar odgovarja izključno kupec.
Ob vstopu v spletno trgovino mora uporabnik najprej potrditi, da je star 18 let, v nasprotnem primeru mu uporaba spletne trgovine ni dovoljena.

Nato uporabnik med izdelki v spletni trgovini izbere želene izdelke in njihovo količino ter jih doda v košarico. Ob izbiri artikla lahko uporabnik izbere, ali želi vino v originalno etiketiranih steklenicah, lahko pa izbere tudi personalizirane etikete steklenic (npr. za poroke, rojstne dni ali druge priložnosti). Za oblikovanje in izdelavo personaliziranih etiket bo ponudnik v imenu in za račun kupca vzpostavil stik z izbranim izvajalcem, s katerim bo kupec dogovoril vse oblikovane in vsebinske podrobnosti personaliziranih etiket.
Ko kupec konča z nakupom, lahko pregleda vsebino košarice, posamezne izdelke odstrani ali spremeni njihove količine, ter izbere, ali naj mu bodo izdelki dostavljeni ali pa jih bo osebno prevzel. V primeru, da kupec izbere dostavo, bo v košarici viden tudi že strošek dostave.

Kupec izbere tudi želeni način plačila. Plačilo blaga v spletni trgovini www.bregovi.si je mogoče na naslednje načine:
• Plačilo po predračunu: kupec prejme predračun na elektronski naslov, ki ga navede ob prijavi. Naročeno blago odpošljemo po prejemu plačila.
• Plačilo po povzetju – plačilo po povzetju je možno le s plačilom v gotovini, pri čemer je potrebno poravnati tudi strošek provizije, ki ga zaračuna Pošta Slovenije.

Nato mora kupec vpisati vse podatke, potrebne za izdajo računa in dostavo oziroma prevzem blaga ter dovoliti njihovo uporabo v ta namen in potrditi, da je prebral te Splošne pogoje poslovanja in jih sprejema. Pri tem lahko kupec izbere, ali želi da ponudnik njegove podatke shrani tudi za bodoče nakupe ali ne. V kolikor kupec te možnosti ne bo izbral, bo moral ob naslednjem nakupu podatke vpisati znova, v tem nakupu navedeni podatki pa bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe tega nakupa in se po prejemu plačila in izročitvi blaga ne bodo več hranili.
Po potrditvi naročila bo kupec na posredovani elektronski naslov prejel predračun, račun pa bo prejel skupaj z blagom in še dodatno preko elektronske pošte. Račun si je kupec dolžan shraniti, saj se v sistemu spletne trgovine izdani računi ne hranijo.

4. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Predviden rok dostave naročenega blaga je naslednji delovni dan oziroma 2-3 delovne dni, za naročila, oddana po 12. uri, naročeno blago pa lahko po vnaprejšnjem dogovoru prevzamete tudi osebno na našem sedežu (Male Žablje 33A, 5263 Dobravlje). V primeru, da kupec izbere personalizirano etiketirane steklenice, kupec rok dobave uskladi z izbranim izvajalcem etiketiranja. Skladno z določili Zakona o omejevanju porabe alkohola dostava oziroma osebni prevzem alkoholnih pijač ni mogoč med 21. in 7. uro naslednjega dne.

V kolikor izbranega blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba.

Dostavo pošiljk izvaja Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Pavšalna cena dostave je 5 EUR na paket za vse nakupe do 50 EUR, za nakupe nad 50 EUR pa je dostava brezplačna.

Za dostavo izven Slovenije se prevoz zaračuna po uradnem ceniku dostavne službe (npr. DHL, DPD, ipd.).

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec potrošnik ima pravico, da vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer preko kontaktnega obrazca oz. elektronske pošte na elektronski naslov vina@bregovi.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku 14 dni od prejetja blaga se šteje za sporočilo o nameravanem vračilu.
Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, z originalno etiketo, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Obvezno priložite tudi originalni račun ter podatke za vračilo kupnine. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Valter BRATAŠEVEC, Male Žablje 33A, 5263 Dobravlje. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema, saj na ta način ni mogoče preveriti ustreznosti vrnjenega blaga pred plačilom odkupnine.
V primeru odstopa od pogodbe prodajalec kupcu nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. V spletni trgovini je mogoča tudi zamenjava izdelka. V primeru menjave stroške poštnine krije kupec.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
Pričetek postopka vračila pričnete z izpolnitvijo obrazca za odstop od pogodbe ki ga dobite tukaj.

6. CENE

Cene so v evrih brez DDV. Cena navedena ob posamezni steklenici ne vsebuje stroškov dostave in izdelave personaliziranih etiket. Stroške pakiranja in embalaže krije ponudnik.
Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek dostave.
Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Ponudnik se zavezuje po najboljših močeh zagotoviti ažurne in točne podatke, ki so objavljeni na spletni strani, kljub temu pa se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali lastnosti izdelka napačen. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Za nakupe večje vrednosti lahko ponudnik v določenih primerih odobri popust, ki je odvisen od količine in vrste plačila. Pri vsakem nakupu je mogoče uveljaviti le en popust. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo, razen če je drugače navedeno.

7. POSEBNI DOGOVORI

Ne glede na določbe teh Splošnih pogojev poslovanja, lahko ponudnik in kupec dogovorita vsebine drugače, v kolikor sta oba soglasna, v skupnem zasledovanju interesa obeh. Ponudnik je zavezan, da posebni dogovori v nobenem smislu ne morejo kupcu, ki je fizična oseba, zagotoviti manj pravic, kot mu jih zagotavljajo ti Splošni pogoji poslovanja in veljavna zakonodaja.

8. KUPONI, DARILNI IN VREDNOSTNI BONI
Kupone spletne trgovine lahko uporabite z osebno pridobljenim ali javno objavljenim geslom. Za uporabo kupona morate v košarici vnesite kodo kupona, program pa bo popust obračunal ob zaključku nakupa.

Z darilnimi boni in vrednostnimi boni nakup v spletni trgovini www.bregovi.si ni mogoč.

9. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. V primeru težav se kupec lahko po pomoč obrne neposredno na ponudnika preko telefona št. 041 551 806 ali preko elektronske pošte vina@bregovi.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Ponudnik in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.
Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

10. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina www.bregovi.si v lastništvu Valterja BRATAŠEVCA ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Valter BRATAŠEVEC, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

11. ODGOVORNOST PONUDNIKA

Ponudnik odgovarja za delovanje spletne strani in vsebin, ki jih ponuja, razen v primerih višje sile ali drugih vzrokih, na katere ponudnik nima vpliva. Ponudnik se trudi odpravljati tehnične in vsebinske napake hitro z namenom omogočanja nemotene uporabe spletne strani in vsebin kupcem. Ponudnik ne prevzema odgovornosti in kupec ne more zahtevati morebitnega povračila škode, ki bi mu lahko iz tega nastala, v naslednjih primerih:
– škode, ki jo utrpi kupec ob nepravilni uporabi spletnega mesta ponudnika ali ob neupoštevanju teh splošnih pogojev,
– slovničnih napak v besedilih,
– če spletno mesto ne deluje 24ur/7 dni na teden 100%,
– povezav do spletnih mest tretjih oseb (za vsebine na spletnih mestih tretjih, ponudnik ne prevzema odgovornosti, zavezuje pa se, da bo povezave izbiral skrbno).

Ponudnik si ima pravico, da enostransko spremeni Splošne pogoje poslovanja, pri čemer sprememba ne sme biti bistvena za pogodbeno razmerje. Vse spremembe so javno objavljene na internetni strani www.bregovi.si.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Zaradi zagotavljanja starostne omejitve kupca v skladu z določbo 7. člena Zakona o omejevanju porabe alkohola je kupec pošiljko dolžan prevzeti osebno, ne glede na njeno vrednost, oziroma zagotoviti, da jo bo prevzela polnoletna oseba.

12. POLITIKA ZASEBNOSTI

Upravitelj spletne trgovine www.bregovi.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih kupcev.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine www.bregovi.si, pošiljanja e-novic, povpraševanja uporabnikov, neposrednega trženja, tržne raziskave in statistike ter registracije uporabnika spletna trgovina zbira naslednje podatke kupca:
• ime in priimek,
• naslov s poštno številko,
• e-mail,
• telefonsko številko,
• ostale podatke, vnešene v obrazce v spletni trgovini.

Ponudnik ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese oz. poda uporabnik. Kontaktne podatke ponudnik uporablja le v primeru, ko je potrebno vzpostaviti stik z uporabnikom spletne strani in za občasno neposredno trženje.

Ponudnik zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika oziroma kupca, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja ponudnik s temi splošnimi pogoji.

Za namene neposrednega trženja lahko upravljavec uporablja le naslednje osebne podatke: osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča in naslov elektronske pošte.

Na podlagi osebne privolitve lahko ponudnik obdeluje tudi druge osebne podatke, občutljive osebne podatke pa le, če ima za to osebno privolitev uporabnika, ki je izrecna in praviloma pisna.

Uporabnik oziroma kupec (posameznik) ima v razmerju do ponudnika kot upravljavca njegovih osebnih podatkov vse pravice na podlagi GDPR, Zakona o varstvu osebnih podatkov in druge zakonodaje (pravico do popravka, t.j. da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne ali nepopolne osebne podatke v zvezi z njim, pravico do izbrisa, t.j. da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, pravico do omejitve obdelave, t.j. da upravljavec v določenih primerih omeji obdelavo podatkov, pravico do obveščanja v zvezi s popravkom, izbrisom ali omejitvijo obdelave, pravico do prenosljivosti, t.j. da od upravljavca prejme osebne podatke v zvezi z njim ter da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, če obdelava temelji na soglasju posameznika, ter pravico do ugovora, t.j. da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, pri čemer posameznik ni dolžan določiti ali poimenovati, katero pravico uresničuje.

Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Ponudnik lahko posreduje osebne podatke uporabnikov v primeru kazenskih in civilnih postopkov v obsegu, kot ga določa zakonodaja. Dostavni službi bo za potrebe dostave zaupan le podatek o imenu in naslovu kupca ter o telefonski številki kupca, kadar bo to nujno potrebno oziroma vnaprej dogovorjeno s kupcem.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.
Ob začetku obiska, se vsakemu uporabniku dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Med drugim lahko na vaš računalnik, spletna trgovina www.bregovi.si shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (da se prepozna uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiziranje obiskanosti spletnega mesta).
Na strežnik spletne trgovine www.bregovi.si se trajno shranjujejo vsi omenjeni podatki, razen piškotkov. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po krajšem času neaktivnosti. Trajni piškotki pa se shranjujejo na računalnik obiskovalca. Zaradi zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopate do spletnega mesta.

Upraviteljem spletne trgovine piškotki omogočajo vodenje evidence o obiskih spletnega mesta, uporabnikom pa omogočajo boljše delovanje spletne trgovine. S to tehnologijo se ne zbirajo osebni podatki o posameznih uporabnikih. Izključni namen tega je izboljšanje vsebin in uporabe portala.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Uporabljeni piškotki:

Spletna stran uporablja piškotke za ohranitev vaše potrditve polnoletnosti in obvezne piškotke za delovanje spletne trgovine. Noben piškotek ne zbira vaših osebnih podatkov in jih ne hrani.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.

13. OPOZORILA

Prepovedana je prodaja in ponudba alkoholnih pijač in pijač, ki so jim dodane alkoholne pijače, osebam, mlajšim od 18 let ter osebam, ki kažejo očitne znake opitosti od alkohola. V kolikor ponudnik ugotovi, da je naročilo izvedla oseba, mlajša od 18 let, ali da je bil nakup izveden z namenom, posredovati alkoholne pijače osebam, mlajšim od 18 let ali osebam, ki kažejo očitne znake opitosti od alkohola, ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Prepovedana je prodaja alkoholnih pijač med 21. uro in 7. uro naslednjega dne, kar pomeni, da v tem času dostava in osebni prevzem alkoholnih pijač ni mogoč.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Splošne pogoje poslovanja je sprejel Valter BRATAŠEVEC v Dobravljah, dne 11.6.2019

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!,